اصول روش ناتم در تونل سازی
توضیح ضروری: همانطور که در قسمت منابع آمده است در تنظیم این مقاله از مجله بلور که در دانشکده متالوژی و معدن دانشگاه تهران منتشر می شود کمک ویژه گرفته شده است و نیز حاشیه هایی از دایره المعارف ویکی پدیا بر آن افزوده شده است.
1-مقدمه:
روش تونلسازی اتریشی (NATM)، در فاصله سالهای 1957 تا 1965 در اتریش ابداع گردید. نام این روش در سال 1962 در سالزبورگ و جهت تمیز از روش قدیمی تونملسازی اتریشی اعطا گردید. نخستین ارائه دهندگان این روش Ladislaus von Rabcewicz, Leopold Müller و Franz Pacher بودند. ایده نخستین این روش عبارت است از استفاده از فشارهای زمین شناسی در برگیرنده توده سنگ جهت مقاوم سازی ونگهداری تونل.
باید گفت که امروزه مطالعات گسترده اي از سوي متخصصين علم مكانيك سنگ در ارائه طرحي مطمئن براي نگهداري فضاهاي زيرزميني صورت مي گيرد كه بتواند سيستم نگهداري را به گونه اي طراحي كند كه علاوه بر ايمن بودن، از نظر اقتصادي نيز معقول باشد. نتايج اين مطالعات بر ضرورت بكارگيري روشهاي مشاهده اي همچون NATM در تونلسازي تاكيد دارد.
ادامه مطلب
کلیاتی در مورد سیم برش الماسه
توضیح ضروری: این مقاله با نگاه ویژه به نحوه کاربرد سیم برش الماسه در معدن تراورتن صوفی آباد ماکو و با توجه به گزارش بهره برداری آن معدن نوشته مهندس اردوان پویان، تنظیم شده است.
دستگاه سیم برش الماسه شامل سیم الماسه به طول 25 تا 45 متر (حداکثر 150 متر) به وسیله یک اینچ با قرقره راهنما، در یک جهت معین به طور دایم روی سنگ بریده میشود. برای این منظور ابتدا در سنگ دو چال عمود برهم که محدوده بلوک را تشکیل میدهد حفر شده سیم الماس را از آن عبور داده می شود. دستگاه برش در موقع کار بر روی ریل قرار دارد و با استفاده از امکانات الکترونیکی و هیدرولیکی به طور اتوماتیک بر روی ریل جابجا میشود
ادامه مطلب
معدن سرب و روي انگوران
ادامه مطلب
ادامه مطلب
نرم افزارSWEDGE:
اين نرم افزار توسط شرکت ROCSCIENCE تهيه
شده است و به تحليل پايداري گوه هاي
سطحي که در شيب دامنه ها ايجاد مي شود
مي پردازد. نرم افزار SWEDGE با بررسي و
تحليل ژئومتري گوه هاي سطحي، ميزان
چسبندگي، خصوصيات ژئومکانيکي و ... پايداري را از لحاظ مختلف مورد بررسي قرار مي دهد و
نيز با استفاده از شبکه استريونت به تحليل
مناطق داراي پتانسيل ريزش مي پردازد.
ناپيوستگي ها را دنبال نموده و نقاط تقاطع که داراي گوه مي باشد را مشخص و تحليل
مي نمايد و نيز با داده هاي ورودي استريونت
را رسم مي نمايد
ادامه مطلب