معادن منطقه قره داغ

معادن:

منطقه قره داغ یا ارسباران به جهت پتانسیل معدنی چشمگیر خود از دیر و باز مورد توجه معدنکاران بوده است. گرچه نمی توان با دقت کافی درباره تاریخ آغاز فعالیتهای معدنی اظهار نظر نمود، ولی شواهد کافی وجود دارد که این فعالیتها در طول قرنها و شاید دهها قرن بطور ناپیوسته ادامه داشته است. گسترش کارهای معدنی باستانی، به جز موارد معدود اسناد و شواهدی درباره تاریخ فعالیت معدنی در آنها وجود ندارد، به وفور در سطح منطقه پراکنده اند.

احتمال زیاد دارد که بعضی از این مراکز قدیمی وزیست مردم، در حقیقت مراکز اسکان پرسنل معدنکار وخانواده های آنها بوده است.

مثلاً وجود قلعه آغجا قلعه یاآغچا قلعه در نزدیکی معدن قدیمی طلاخوی نرود را می توان ذکر کرد بطوریکه آغچا در قدیم در زبان ترکی آذربایجانی به معنی پول وطلا بوده است.

خاطر نشان میشود که آذربایجان ، سواحل ارس ودشت مغان وقره داغ دارای تمدن چند هزار ساله است ؛ بعضی اسامی جغرافیای محلی ومخصوص اسامی آبادی ها، از وجود فعالیت های معدنی باستانی حکایت می نماید برای مثال میتوان گفت که اسامی آبادیهای زایلیک یا زیگلیک بالا وپائین (زاگ+لیک یا زاغ یا زاج که عبارتست از سولفات آلومینیوم وپتاسیم ودر اصطلاح فرهنگی Alum گفته میشود، در طول قرن از این محل استحصال میشده است.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 19:26 توسط علیرضا رستگار| |

معدن سرب و روی کوشک

معدن سرب و روی کوشک در فاصله 165 کیلومتری شرق یزد و در 45 کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق در عر ض جغرافیایی 31درجه و 40 دقیقه و طول جغرافیایی 55 درجه و45 دقیقه در حاشیه کویر لوت واقع شده است . ارتفاع بلند ترین کوه همجوار معدن از سطح دریا 2302 متر و ارتفاع نواحی ساختمانی و تاسیساتی حدود 2000 متر است . معدن سرب و روی کوشک از دیرباز مورد توجه معدنکاران قدیمی بوده است. آثار کارهابی قدیمی نشان دهنده استخراج کلوخه های پر عیار سرب از رخنمون های شرق معدن که به کوشک قدیمی موسوم است می باشد . طی این مدت استخراج بسیار ساده و با ابزار ساده و بدون استفاده از هر گونه چالزنی و آتشباری بوده است .و بعد از آن دوره مکانیزاسیون شروع شد و استفاده از روش های چالزنی و انفجاری انجام گرفت و میزان کل کنسانتره روی تولید شده در دوره مکانیزاسیون 553000 تن و کنسانتره سرب تولید شده حدود 99000 تن می باشد .استخراج سنگ معدنی روی با عیار 12-10درصد و سرب با عیار 3.5-2.5 درصد از معدن رو باز و زیر زمینی می باشد .

مورفولوژی معدن کوشک شامل دو بخش شمالی و جنوبی است بخش شمالی که شامل سری اصلی معدن است دارای رخساره ای کوهستانی با دره های باریک و بلند است و بخش جنوبی رخساره تپه ماهور است .

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 19:11 توسط علیرضا رستگار| |

معدن قلعه زری

 

معدن و کارخانه مس قلعه زری در 180 کیلومتری جنوب غربی شهرستان بیرجند در استان خراسان جنوبی واقع شده است. ظرفیت کارخانه400 تن در روز کانسنگ مس با عیار متوسط 2-1,5 درصد مس و کانی اصلی کالکوپیریت می باشد. محصول این کارخانه، متناسب با عیار و سختی خوراک، 10000-7000 تن در سال کنسانتره مس با عیار 24-18 درصد می باشد. محصول این واحد به دلیل بالا بودن عیار طلا و نقره از اهمیت خاصی برخورداراست.

کنسانتره تولید شده در این کارخانه، قبلا به کشورهای انگلیس، آلمان، ژاپن و اوکراین صادر می شد ولی در حال حاضر خریدار عمده کنسانتره، کارخانه مس سرچشمه می باشد.

   تجهیزات عمده موجود در این واحد عبارتند از: سنگ شکن های فکی، مخروطی، سرندهای ارتعاشی، آسیای میله ای و گلوله ای، سلول های مختلف فلوتاسیون، تیکنر و فیلتر.خوراک استخراج شده از معدن وارد سیلوی بتنی شده و از طریق آپرون فیدر به داخل سنگ شکن فکی هدایت می شود. محصول سنگ شکن توسط سرند ارتعاشی دو طبقه، دانه بندی می شود. مواد درشت تر از 50 میلیمتر، پس از خردایش توسط سنگ شکن فکی به همراه مواد روی سرند 25 میلیمتر وارد سنگ شکن مخروطی می گردد که محصول آن توسط سرند 25 میلیمتر کنترل می شود. مواد زیر 25 میلیمتر پس از ذخیره سازی در سیلوهای فلزی به آسیای میله ای هدایت می شود. محصول خروجی آسیای میله ای توسط کلاسیفایر مارپیچی طبقه بندی می گردد. ته ریز کلاسیفایر توسط آسیای گلوله ای نرم شده و به همراه سرریز کلاسیفایر وارد هیدروسیکلون شده و سرریز هیدروسیکلون پس از آماده سازی وارد سلول های فلوتاسیون رافر می گردد. پس از انجام چند مرحله فلوتاسیون رافر، شستشو، شستشوی مجدد و رمق گیر، کنسانتره مس بدست آمده وارد تیکنر و سپس وارد فیلتر استوانه ای شده و در نهایت کنسانتره با عیار 24-18 درصد مس به انبار کنسانتره هدایت می شود. ته ریز سلول های رمق گیر نیز با عیار 0,3-0,2 درصد مس به عنوان باطله به سد باطله ارسال می گردد.

 

معدنکاری در شهرستان بیرجند سابقه ای دیرینه دارد و به کارهای بسیار قدیمی معدنی که بر روی مواد معدنی نظیر سرب ، روی و مس توسط معدنکاران قدیمی معروف به شداد انجام شده برمی گردد .

شهرستان بیرجند و شهرستان های تابعه به لحاظ دارابودن ذخایر عظیم و بکر معدنی منطقه ای مناسب جهت سرمایه گذاری در زمینه فرآوری و صنایع تبدیلی مواد معدنی به شماره می رود .

اداره صنایع و معادن بیرجند شهرستانهای بیرجند ، قاین ، سربیشه و نهبندان را تحت پوشش دارد . طی سال 82 تعداد 425 فقره موافقت اصولی اکتشاف در حوزه اداره صادر گردیده همچنین تعداد 71 فقره پروانه اکتشاف جهت مواد معدنی گرانیت ، منیزیت ، مرمریت ، مس ، منگنز ، بنتونیت ، سرب ، هماتیت ، کرومیت ، خاک صنعتی ، سیلیس و سنگ لاشه صادر شده که فعالیت اکتشافی در اکثر محدوده های اکتشاف در دست اجرا می باشد و در حدود 500 نفر به صورت مقطعی در این محدوده ها مشغول به کارند .

تعداد معادن در حال بهره برداری حوزه اداره 85 معدن بوده که بیش از 80% آن فعال و عملیات استخراجی در آن صورت می گیرد . ذخیره معادن مزبور 330 میلیون تن و اشتغال ایجاد شده 1620 نفر است .  

طی سال 82 ، 20 فقره پروانه بهره برداری جهت مواد معدنی گرانیت ، منیزیت ، کرومیت ، فلدسپات ، گل سفید ، دولومیت ، بنتونیت ، آزبست ، سنگ آهک و سنگ لاشه با ذخیره 258 میلیون تن و سرمایه گذاری 4/26 میلیارد ریال و اشتغال 246 نفر صادر شده است .

تعداد معادن فعال گرانیت جنوب خراسان 33 معدن با ذخیره گواهی شده 6/43 میلیون تن و اشتغال 540 نفر بوده که طی سال 82 بیش از 138400 تن انواع گرانیت تولید داشته است که نسبت به تولیدات شال 81 ، بیش از 81% رشد داشته است . لازم به توضیح است که در مجموع 82% از معادن گرانیت استان خراسان و 20% از معادن گرانیت کشور در حوزه اداره شهرستان بیرجند استقرار دارند .

طی سال 82 بیش از 21000 تن کوپ گرانیت به ارزش 5250000 دلار از منطقه به کشورهای اروپایی و خاورمیانه صادر گردیده که نسبت به صادرات سا ل81 به میزان 10200 تن بیش از 100% افزایش داشته است .

معادن گرانیت منطقه به دلیل تنوع رنگ ، زیبایی خاص و انجصاری بودن در دنیا از اهمیت خاصی برخوردارند و بسیاری از کشورهای اروپایی و خاورمیانه خریدار سنگ این معادن هستند معادن گرانیت منطقه طی ده سال اخیر به بهره بردرای رسیده اند و طی این مدت روند پرشتابی در زمینه تولید و صادرات داسته و آینده روشنی را پیش رو دارند .

با توجه به اینکه سیاست های اداره صنایع و معادن بیرجند در راستای ایجاد اشتغال با احداث واحدهای صنایع معدنی می باشد در زمینه ایجاد واحدهای فرآوری سنگ های تزئینی فعالیت های چشمگیری در منطقه صورت گرفته که در حال حاضر از 5 واحد تولید پلاک گرانیتی یک واحد در شهرک صنعتی نهبندان ، یک واحد در ناحیه صنعتی سربیشه ، یک واحد در ناجیه صنعیت خوسف و یک واحد شمال شهرستان و در حاشیه محور بیرجند قاین بهره برداری می شود . عملیات ساختمانی و نصب ماشین آلات در دو واحد دیگر ، یک واحد در شهرک صنعتی بیرجند و یک واحد در ناحیه صنعتی سربیشه رو به اتمام بوده و پیش بینی می گردد طی سال جاری به بهره برداری برسند ضمن اینکه 3 واحد دیگر نیز عملیات اجرایی آن در دست انجام است که پیش بینی می گردد طی سال آینده به بهره برداری برسند لذا در مجموع در آینده نزدیک شاهد فعالیت 10 واحد تولید پلاک گرانیت در منطقه خواهیم بود .

 بدیهی است صادرات گرانیت منطقه و نیز فرآوری آن ، علاوه بر ایجاد اشتغال ، باعث درآمدهای ارزی برای کشور اسلامی و نیز ارزش افزوده مواد معدنی می گردد .

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 18:56 توسط علیرضا رستگار| |

معدن هخامنشی یوزه پلنگی


از دیرباز انسان برای ساختن مسکن و یا بنا های مورد نیاز خود از سنگ های لاشه استفاده نموده است.
مسلما به منظور استفاده از منابع معدنی همواره نزدیک ترین معادن به محل ساخت ابنیه مورد استفاده قرار می گیرد. معدن باستانی "پوزه پلنگی" راهدار، منبع تامین کننده ته ستونهای سنگی کاخ هخامنشی بردک سیاه واقع در شهرستان دشتستان است که در فاصله 20 کیلومتری آن قرار دارد.
سید محی الدین جعفری، کاشف این معدن است.
کاخ هخامنشی بردک سیاه در فاصله 15 کیلومتری شمال غرب برازجان و در میان نخلستان های روستای درودگاه قرار دارد. درودگاه در محل اتصال دو رودخانه بزرگ "شاپور" و "دالکی" واقع است. کاخ هخامنشی "بردک سیاه" توسط آقای دکتر یغمائی، باستان شناس محترم، کشف و مورد کاوش قرار گرفته است.
سنگ های ساختمانی مورد استفاده در ستونهای کاخ هخامنشی براز جان ، بردک سیاه (درودگاه)، از دو نوع متفاوت سنگ به رنگ کرم و تیره رنگ تشکیل یافته است.
در این کاخ سنگ های با رنگ تیره در زیر قرار گرفته و سنگهای با رنگ روشن نیز در روی سنگ تیره رنگ قرار دارند. سنگ شناسی هر دو نوع سنگ های بکار رفته در کاخ مذکور از جنس سنگ های کربناته (آهک و دولومیت) است.
1- سنگ آهک کرم رنگ
این سنگ آهکی به رنگ روشن بوده و ترکیب کربنات کلسیم دارد و برنگ کرم تا نخودی دیده میشود. این سنگ متراکم بوده و تقریباً فاقد تخلخل درشت دانه است.
2- سنگ آهک- دولومیتی سیاه رنگ
این سنگ, کربناته بوده و سیاه رنگ تا خاکستری است. سیاهی رنگ این نوع سنگ به احتمال ناشی از شرایط محیط رسوب گذاری در دریای آنزمان می باشد که به محیط های عمیق تعلق دارد.
از جمله ویژگیهای شاخص این سنگ سیاه رنگ وجود رگه های پرشده کلیستی است که متبلور نیز شده است. این رگه های کلیستی سفید رنگ بوده و گاهی از دانه های درشت متبلور تشکیل شده است.
موقعیت جغرافیایی و ویژگیهای معدن باستانی پوزه پلنگی
روستای راهدار در 8 کیلومتری شمالشرق شهر برازجان و در شرق جاده ارتباطی برازجان- شیراز است.
بر روی خط الرأس مشرف بر دشت راهدار واقع در کوه پوزه پلنگی و در ناحیه شرقی رشته کوه مذکور آثار بسیار زیبا از معدن قدیم سنگ آهک دیده می شود که با توجه به مقایسه ماکروسکوپی میان سنگ های این معدن و نیز آهک های به رنگ کرم تا نخودی رنگ بکار رفته در آثار باستانی بجا مانده در منطقه بردک سیاه درودگاه , به محل استخراج و بهره برداری سنگ های مذکور می توان پی برد .
این سنگ های آهکی که متعلق به سازند آسماری است به طرز زیبائی از سنگ مادری جدا و به صورت قواره ای از معدن به محل استفاده در بنای مورد نظر حمل می شده است. آنچه در این معدن باستانی چشمگیر بنظر می آید، تخته سنگهای بزرگ جدا شده از سنگ مادری است که سرتاسر قله و یالهای فوقانی کوه پوزپلنگی را پوشانده است.
به منظور بررسی ارتباط و شباهت های سنگ شناسی میان سنگ معدن باستانی پوزه پلنگی و نیز ته ستونهای سنگی آهکی به رنگ کرم کاخ هخامنشی بردک سیاه به بررسی و توصیف کانی شناسی میکروسکوپی سنگهای مذکور پرداخته شد.
به منظور مطالعه کانی شناسی نمونه های سنگی، تعدادی نمونه سنگ از قطعه سنگهای معدن باستانی پوزه پلنگی برداشته شد و تعدادی از قطعه سنگهای ته ستون کاخ بردک سیاه نیز از طریق آقای دکتر یغمائی در اختیار این مطالعه قرار گرفت.
نمونه های اخذ شده از طریق دانشگاه شهید بهشتی تهران به اسلاید های میکروسکوپی به ضخامت 30 50 میکرون تبدیل و سپس از طریق میکروسکوپ پلاریزان برخی ویژگیهای نوری کانی ها مورد مطالعه میکروسکوپی قرار گرفت.
در بررسی مقاطع میکروسکوپی سنگ معدن پوزه پلنگی، ویژگی هایی کاملا شبیه به سنگ آهک کرم رنگ کاخ بردک سیاه از خود نشان می داد.
مطالعه میکروسکوپی سنگ معدن راهدار نشان داد که این سنگ نیز همچون نمونه مطالعه شده از ته ستونهای سنگی کاخ بردک سیاه ، از کانی های ریزدانه میکرواسپارایتی کلسیتی تشکیل شده که میکرایتی است.این سنگ از لحاظ تقسیم بندی رسوب شناختی، "بایومیکرایت مادستون" است.
با توجه به مطالعه ماکروسکوپی و نیز میکروسکوپی نمونه های سنگی کاخ هخامنشی و نیز نمونه سنگ معدن باستانی راهدار می توان گفت که جهت تامین ته ستونهای سنگی به رنگ روشن کاخ هخامنشی بردک سیاه، از نزدیک ترین به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما

نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 18:49 توسط علیرضا رستگار| |

آرايش چال هاي انفجاري

آرايش چال هاي انفجاري و تناژ سنگ در هر چال تا بع شرايط زير مي باشد:

1-پهنا ي پله كه در تعيين تعداد رديف چال ها تا ثير خوا هد گذاشت ، هر چه پهناي پله زيادتر باشد تعداد رديف چال ها زياد تر و بالعكس خواهد بود.

2- نوع ماشين بارگيري و اندازه ان كه در تعيين ارتفاع پله و چال هاي انفجاري موثر خواهد بود .

3-نوع سنگ ، هر چه سنگ سخت تر باشد، فواصل چال ها كمتر انتخاب خواهند شد تا انفجار از كيفيت مطلوبتري برخوردار باشد.

4- نوع سيستم حمل و توانايي ماشين در پذيرش و حمل قطعه سنگ هاي منفجر شده ( ما كزيموم اندازه سنگ ها كه اسكر يپر مي تواند برداشت و حمل نمايد نبايد از 24 اينچ بيشتر باشد ).

5- پايداري شيب پله و معدن كه در اندازه دريل ، فواصل چال و ميزان مصر ف مواد منفجره در هر چال تاثير خواهد گذاشت.

6- خصوصيات فيزيكي و شيميايي مواد منفجره هزينه ان

7- ابعاد فيزيكي عمليات استخراج معدن

ارزيابي و شنا خت از پارا متر هاي فوق الذكر منجر به تعيين ارايش چال ها و تناژ سنگ در هر چال خواهد شد.

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 18:45 توسط علیرضا رستگار| |

معــدن انجير تنگه


1 – اطـلاعـات كلـي معــدن 1-1- مــوقعيـت جغـرافيائــي : معدن انجيرتنگه در دامنه شمالي رشته كوههاي البرز در استان مازندران,شهرستان سوادكوه ، در مسير جاده آزادمهر به آلاشت در نزديکی روستای کلاريجان و در شمالغرب کارخانه زغالشوئی واقع شده است . شهرهای زيرآب و پل سفيد هريک به فاصله 20 کيلومتر از شهرهای نزديک معدن ميباشند . مختصات جغرافيائي معدن : عرض شمالی 3 6 36 - 5 0 36 طـول شرقي 2 0 53 - 0 53 52 ارتفـاع معـدن از 652+ متــر تا 1055+ متر متغير است . شيب توپوگرافي محدوده ، حدود40-25 درجه ميباشد . 1-2- راههــاي ارتبــاطــي : فاصله معدن تا جاده اصلي قائمشهر تهران (محور فيروزكوه) , حدود 8 كيلومتر و فاصله آن تا شهر ساري مركز استان , حدود 73 كيلومتر و تا تهران , حدود 190 کيلومتر ميباشد . جاده فرعی از جاده آزادمهر به آلاشت به فاصله 6 کيلومتر خاکی ميباشد . معدن تا كارخانه زغالشوئي 7 كيلومتر فاصله دارد . 1-3 - آب و هــوا : آب و هواي منطقه معتـدل و ميزان بارش متوسط ساليانه حدود 700 ميلي متر با درجه حرارت متوسط 13+ درجه سانتيگراد ميباشد . بارش آن غالباً باراني ,گاهي در فصل سرما بصورت برف ظاهر ميشود . سطح ظاهري كوهها پوشيده از جنگلهاي انبوه ميباشد . شکل 1-4 - زميــن شنــاســي : ساختمان البرز نتيجه دو كوهزايي مهم است

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 13:5 توسط علیرضا رستگار| |

تصويري از نماي عمومي معدن و محل احداث كارخانه

مس سونگون

نام ماده معدني: کانسنگ مس [فلزي] محصول: مس
به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 13:2 توسط علیرضا رستگار| |

مواد منفجره

انواع مواد منفجره از معدودی اجزاء که همگی شناخته شده هستند و ایمنی کار با آنها تایید شده است ساخته می شوند . این مواد انرژی را به صورت ذخیره در خود نگه می دارند و آماده برای اجرای مقاصد نظامی و مهندسی می باشند.
در پی سالهایی که پروژه های معدنی و عمرانی در سراسر جهان به انجام رسیده ثابت شده است که استفاده از مواد منفجره ارزان تر، سریعتر، پرکاربردتر و نیز ایمن ترین راه اجرای طرح های معدنی و عمرانی می باشد. نکته قابل توجه در استفاده از مواد منفجره ایمنی بسیار بالای مواد منفجره می باشد، که این امر موجب گشته است که مهندسان اجرا، استفاده از مواد منفجره را به ماشین آلات ترجیح می دهند.

مقدمه
بخش عمده ای از فعالیت های آبادانی هرکشور در فهرست زیر جا دارد .
-
استخراج معادن
-
سد سازی
-
حفر تونل و ترانشه برای ساختن راه و راه آهن
-
حفر کانال و تونل برای انتقال آب
-
ایجاد فضاهای زیر زمینی
-
بندر سازی و اسکله سازی
-
لوله کشی
-
راهسازی
-
تسطیح کوه و تپه برای کشاورزی و عمران
-
توسعه شهر ها و تخریب بناهای قدیمی
در گلیه موارد فوق قسمتی از هزینه را شکستن سنگ تشکیل می دهد. مصالاً در استخراج معادن باید اقدام به ایجاد راه ، تونل ، ویا تونل شیب دار نمود تا به کانسار رسید و سپس ماده معدنی را به قطعات قابل حمل از توده کنسار چدا کرده و به محل مصرف حمل نمود. اجرای این ملیات مستزم شکستن سنگ است. در ساختن راه و راه آهن برای جفر تونل و ترانشه نیز باید اقدام به شکستن سنگ نمود . بررسی سایر موارد ذکر شده نیز نشان میدهد که یکی از نکات مشترک آنها، شکستن سنگ است.
در ایران معادن متعددی در حال بهره برداری هستند . بخش بزرگی از مساحت ایران را سلسله کوههای البرز و زاگرس پوشانده اند . حدود 1500 کیلومتر مرز آبی در جنوب و 500 کیلومتر مرز آبی در شمال کشور وجود دارد . وجود سنگ در برنامه های عمرانی که باید در هر نقطه از ایران اجرا شود محسوس است و در اجرای این برنامه شکستن سنگ امری اجتناب نا پذیر میباشد

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 13:0 توسط علیرضا رستگار| |

آشنايي با بزرگترين معادن ذغال سنگ دنيا

معدن زغال کرینوم(معدن زغال کرینوم (Crinum ) ، استرالیا)

کرینوم یکی از معادن جدید زیرزمینی زغال است که بصورت جبهه کار بلند استخراج میشود این معدن در 62 کیلومتری شمالشرق مرکز امرلند (Emerland ) قرار دارد که بعنوان جایگزین معدن روباز گرگوری (Geregory) طراحی شده است . در سال 2002 تولید آن 2.4 میلیون تن زغال قابل فروش بوده که 1.2 میلیون تن کمتر از سال قبل آن است .

کرینوم بوسیله Gregory joint venture مورد بهره برداری قرار گرفته است . در ابتدا معدن متعلق به BHP ، QCT و Mitsubishi بود ، از اوایل سال 2001 بصورت 50 :50 بین Mitsubishi & QHP معامله شد. سرمایه گذاری اولیه در مجموع بیش از 350 میلیون دلار استرالیا بوده که بالای 30 میلیون دلار استرالیا برای جبهه کار بلند هزینه شده است . تعداد کارکنان آن حدود 200 نفر هستند .

زمین شناسی و ذخایر

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:56 توسط علیرضا رستگار| |

الگوریتم های آتشباری

یادآوری

یادآوری می شود که اگر نسبت ارتفاع به قطر کمتر از 6 یا مساوی 6 باشد ، شکل انتشار امواج کروی می باشد و برعکس اگر از عدد 6 بیشتر باشد انتشار امواج به شکل استوانه است . در چالهای عمیق نیز شکل واقعی توزیع و انتشار امواج به فرم گلابی می باشد .

انتقال انرژی از ماده منفجره به محیط سنگی تابع کیفیت ماده منفجره و سنگ (ضریب امپدانس) و کیفیت خرج گذاری (ضریب جفت شدگی) است .

عوامل اصلی شکست سنگ ، تنش هایکشش امواج انعکاسی از سطح آزاد و فشار گازهای حاصله است .

بردن (Burden) : به فاصله بین ردیف های افقی چال ها می گویند .

Spacing : به فاصله چال ها در هر ردیف می گویند .

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:44 توسط علیرضا رستگار| |

ویژگی ها,انواع و تاریخچه مواد منفجره

شکستن سنگ با استفاده از مواد منفجره از ابتدای قرن هفدهم هم زمان با شناسایی باروت شروع شد . در سال 1813 نیترو سلولز توسط T.J Plonze ساخته شد . در سال 1867 آلفرد نوبل برای سهولت حمل نیتروگلیسیرین آن را جذب دیاتومیت کرد و جسمی پلاستیکی شامل 75% نیتروگلیسیرین بدست آمد . این ماده می تواند تا سه برابر وزن خود نیتروگلیسیرین جذب کند و محصول آن Guhar Dynamite نامیده شد . دینامیت مشتق از کلمه یونانی (dynamis) به معنی نیرو می باشد در سال 1875 آلفرد نوبل نوعی دینامیت از ژلاتین انفجاری ساخت که مخلوط ژلاتینی شکل از 92% نیتروگلیسیرین و 8% نیترو سلولز بود که هنوز هم از مواد منفجره قوی صنعتی است . به دنبال آن در سال 1879 از مخلوط کردن نیترات سدیم و سایر مواد به ژلاتین انفجاری مواد منفجره ضعیفتر به دست آمد . انواع زیادی از مواد منفجره بر این اساس ساخته شده اند . مواد منفجره اکسیژن مایع در 1895 ساخته شد و نیترات آمونیوم بعنوان ماده منفجره در سال 1867 تولید گردید ، اما کاربرد مخاوط آن با سوخت مایع بعنوان ماده منفجره صنعتی از سال 1955 میلادی متداول شد . در سال 1920 از اختلاط دی نیترو گلیکول به دینامیت ها از یخ زدن آنها جلوگیری شد . در دهه های 1950 و 1960 مواد منفجره ژله ای و در دهه های 1960 و 1970 مواد منفجره امولیسیون ساخته و به بازار مصرف تحویل شد .
ماده منفجره : ترکیبی شیمیایی یا مخلوط مکانیکی است که در اثر جرقه ، ضربه ، حرارت و یا شعله در مدت کوتاهی تجزیه شده و مقدار زیادی گاز و حرارت تولید می کند .
می توان گفت هر ماده سوختنی قابل انفجار است در صورتی که شرایط مورد لزوم زیر فراهم گردد.
.1.
اکسیژن به حد کافی موجود باشد .
.2.
امکان ترکیب سریع اکسیژن با ماده سوختنی فرهم گردد.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:41 توسط علیرضا رستگار| |
بانك اطلاعات معادن متروكه

مقدمه:
يكي از اركان توسعه پايدار هر كشور استفاده بهينه از سرمايه‌هاي موجود و بلااستفاده مي‌باشد. در اين راستا بازنگري معادن متروكه كشور از جمله مواردي است كه اهميت بسزائي دارد و لازم است جهت افزايش بهره‌وري و استفاده صحيح از اين معادن و سرمايه‌هاي بلااستفاده مورد ارزيابي مجدد قرار گيرند.
به همين منظور پايگاه داده‌هاي علوم زمين كشور در نظر دارد با جمع‌آوري كليه اطلاعات موجود اين معادن و ساماندهي آنها تحت يك ساختار مناسب و قابل اجرا، زمينه‌ساز بستري مناسب براي بازنگري و احياي اين معادن باشد تا با ارائه اطلاعات تحت ساختارهاي مناسب و مدل‌سازي هندسي سه بعدي اين معادن، بستري مناسب جهت جذب سرمايه گذاران خارجي و داخلي آماده گشته و گامي مثبت در جهت توسعه پايدار اقتصادي برداشته شود. بديهي است بازگشت اين سرمايه‌ها به چرخه صنعت معدني همراه با توسعه اقتصادي و اشتغال‌زائي خواهد بود.
از سوي ديگر در صورت پايان پذيرفتن ذخيره نيز نبايد اين معادن به حال خود رها شوند، چرا كه خطرات فراواني براي ساكنين، محيط زيست و اكوسيستم منطقه به همراه خواهند داشت. اميد است با بررسي مجدد اين معادن و ايمن سازي آنها از ادامه خسارات ناشي از متروكه ماندن آنها جلوگيري به عمل آيد.
1-1- تعريف معدن متروكه:
در دنيا چرخه فعاليت معدني از عمليات اكتشافي(Exploration) شروع مي‌شود و اصولا مهمترين مرحله كار، انجام عمليات اكتشافي دقيق جهت بدست آوردن اطلاعات كافي از ذخيره‌معدني است. در آخرين مراحل اكتشاف، مرحله توسعه و امكان‌سنجي(development/Feasibility) آغاز مي شود كه در اين مرحله به كمك اطلاعات بدست آمده از عمليات اكتشافي و مطالعات امكان‌سنجي، اقتصادي يا غيراقتصادي بودن فعاليت معدني در محل مورد نظر بررسي مي گردد. پس از ارزيابي مثبت نتايج مرحله امكان‌سنجي، عمليات معدنكاري(Mine operation) شروع و بهره برداري از معدن آغاز مي‌شود.
پس از اتمام اين مرحله، معدن بسته شده و فعاليت بهره برداري متوقف مي گردد ولي عمليات اكتشافي مجددي(clauster/rehabilitation) صورت مي‌گيرد تا جنبه هاي ديگر اقتصادي ذخيره مورد ارزيابي قرار گيرد و در صورت امكان، معدن مجددا احياء گردد. اگر ارزيابي صورت گرفته مثبت بود و معدن به لحاظ وجود ماده معدني پتانسيل مناسب را جهت احياء دارا باشد مجددا فعال مي‌گردد، در غيراينصورت مرحله ديگري بنام مرحله بعد از تعطيلي(Post clouser) آغاز مي‌گردد تا منطقه از نظر زيست محيطي و امنيت براي ساكنين محل ايمن گردد.
خلاصه مواردي كه در بالا اشاره شد در شكل زير نمايش داده شده است.

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:36 توسط علیرضا رستگار| |

نانل

سیستم نانل و مزایای استفاده از آن

این سیستم روش آتشباری غیر الکتریکی است که به وسیله کمپانی نیترونوبل سوئد در سالهای اخیر ابداع و تکمیل شده است و مجموعه ای از اجزای مختلف یک سیستم است تا به کمک آن بتوان آتشکاری بیخطر و مطمئن انجام داد.

از اجزای مختلف نانل می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1. چاشنی
2. لوله نانل که از جنس پلاستیک محکم شاخته شده است
3. چاشنی آتش زنه نانل
4. رابط پلاستیکی
5. گیره
مزایای نانل :
نانل برای انواع کارهای آتشکاری مناسب است مزایای زیر را می توان برای آن بر شمرد :
1. در برابر فرکانسهای امواج رادیویی سالم می ماند
2. به ضربه ، شک و اصطکاک حساس نیست. افتادن یک وزنه 10 کیلوگرمی از ارتفاع 30 متری نانل را منفجر نمی کند.
3. آتش نمی گیرد.
4. هر جا که استفاده از چاشنی برقی مجاز نباشد کاربرد نانل اشکالی ندارد این محلها عبارت اند از : نزدیکی به خطوط انتقال نیرو ، رعد و برق ، نزدیک موتور برق و ...
5. در محیط با حرارت 50 + درجه سانتی گراد قابل کاربرد است .
6. در شرایطی که امکان بریدن فتیله باشد نانل مخصوصا نوع ( h.p ) آن به خوبی در برابر خراشیدگی مقاومت می کند.


برگرفته از کتاب آتش کاری در معادن ( جلد اول ) نوشته رحمت الله استوار
به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:35 توسط علیرضا رستگار| |

صفات پوسته ايران زمين از نظر نوع، ضخامت و ايزوستازى

 

 

» نوع پوسته(Crust) : پـوسـتـه ايــــرانپوسته اي است اقيانوسي قاره‌اي كه بصورت پراكنده ديده مي‌شود . سنگهاي اقيانوسي نشانگر محل برخورد ليتوسفرهاي قاره‌اي و بالارانش(upduction) پوسته اقيانوسي هستند . از ديدگاه زمين ساختي پوسته ايران پوسته‌اي است قاره‌اي كه بر روي گوشته‌اي ناپايدار قرار گرفته است . در واقع حاصل تجمع قطعات پوسته‌هاي قاره‌اي متفاوت است كه حدفاصل اين قطعات ليتوسفري قاره‌اي پوسته اقيانوسي شكل گرفته است . از نظر سني قديمي‌ترين سنگهاي يافت شده در پوسته ايران 1.4 ميليارد سال سن دارد . كه مربوط به سنگهاي دگرگوني است . سنگهاي سازند كهر ، چاپدوني ، سنگهاي دگرگوني ناحيه شورم سنگهاي ناحيه كلمرد ، قديمي‌ترين سنگهاي ايران را تشكيل مي‌دهند . در ناحيه شمال سبزوار ، شمال تربت حيدريه ، بخشهاي شمالي و شمال غربي گناباد ، جنوب بيرجند ، شمال بندرعباس ، ناحيه صحنه و كنگاور ، بخشهاي نزديك ده‌شير ، بصورت پراكنده در حاشيه ارتفاعات زاگرس ، ناحيه ميناب ، جازموريان ، بشاگرد و در جنوب شرق ايران ، همچنين قره‌داغ در شمال غرب ايران ، مناطقي هستند كه آثار پوسته اقيانوسي ديده مي‌شود كه اصطلاحا به آن افيوليت ملانژ گفته مي‌شود . وجود پوسته اقيانوسي بصورت پراكنده در بخشهاي مختلف ايران نشانگر آن است كه در يك دوره زماني خاص پوسته ايران تحت تاثير كشش بوده، به شكلي كه باعث شده قطعات ليتوسفري قاره‌اي از هم فاصله بگيرند و پوسته اقيانوسي در بين آنها شكل گيرند .تغيير رژيم تكتونيكي منجر به از بين رفتن نيروهاي كششي شده و عملكرد ورقه‌هاي ليتوسفري حاشيه فلات ايران از جمله و‌رقه عربستان ، شبه قاره هند ، فلات توران ، منجر به شكل گيري رژيم فشاري گرديده است كه منجر به بالارانش (upduction) و در بخشهايي فرورانش (subduction) ورقه اقيانوسي شده كه افيوليت ملانژها را بوجود مي‌آورد . بررسي نقشه عمقي موهو در ايران نشانگر ضخيم بودن پوسته در ناحيه زاگرس با ضخامت تقريبي 55 كيلومتر و نازك بودن پوسته در ناحيه سيرجان با عمق 20 كيلومتر مي‌باشد (ساحل مكران 28 كيلومتر ، ناحيه البرز 30-35 كيلومتر ، شرق ايران 45 كيلومتر ، كوير لوت 35 كيلومتر ، دشت خوزستان 30-35 كيلومتر ، شمال تنگه هرمز 32 كيلومتر ) . مطالعه نقشه آنومالي گراني در بخشهاي مختلف ايران نشانگر اختلاف زياد از نظر جرم در پوسته است . در كوير لوت آنومالي 50+ ميلي‌گال و در حاشيه درياي عمان كاهش آنومالي تا حد 45- ميلي‌گال وجود دارد ، كه نشانگر فرورانش يك بخش سنگين به درون زمين است . نوع پوسته بستگى کامل به سرشت فيزيکوشيميايى آن دارد. در ايران، پوسته از دو نوع قارهاى((Continental و اقيانوسى((Oceanic است که به صورت نوار و يا قطعات نامتجانس در کنار يکديگر قرار گرفتهاند. از همينرو نوروزى (1972)، ديويى و همکاران (1973)، پوسته ايران را مجموعهاى از خردقارههاى ((Micro – Plates به هم پيوسته ميدانند. از ميان دو نوع پوسته گفته شده، پوسته قارهاى سهم بيشترى دارد، به گونهاى که بخش اعظم پوسته از نوع قارهاى است و از حدود 20 ميليون سال پيش تاکنون، در يک رژيم زمينساختى فشارى، ستبرشدگى و کوتاه شدگى بر آن تحميل شده است. با اين وجود، بستر درياى عمان از نوع پوسته اقيانوسى است که با سرعت 8/4 سانتيمتر در سال به زير مکران کشيده ميشود (لوپيشون، 1968) و يا، در بستر درياى خزر، يک پوسته قديمى اقيانوسى وجود دارد که به طور شيبدار به زير بخش شمالى (البرز)کشيده شده است (گالپرين و همکاران، 1962 – بربريان و کينگ، 1981 )جدا از پوستههاى اقيانوسى در جا (Authochton) بستر عمان و خزر، مجموعههاى افيوليتى موجود در امتداد پارهاى از گسلهاى عمده ايران نيز نوعى پوسته اقيانوسى نابرجا((Allochton هستند که به دليل بسته شدن اشتقاقهاى درون قارهاى، به روى پوسته قارهاى رانده شدهاند و رخنمون آنها، محل تقريبى مرز قارههاى کهن را ترسيم ميکند.

» ضخامت پوسته:از نقشه گرانيسنجى موهو، تهيه شده توسط دهقانى و ماکريس (1983)، قابل تفسير است. بر اساس اين نقشه، در زيرراندگى اصلى زاگرس (زاگرس مرتفع)، بيهنجاريهاى ثقلى به حداقل (230 ± ميليگال)ميرسد و در اين ناحيه، پوسته ايران با 50 تا 55 کيلومتر ضخامت، بيشترين ستبرا را دارد. ولى، به سوى جنوب باختر، ناپيوستگى موهو (Moho) در ژرفاى 40 کيلومتر است، از اين رو به نظر به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما

نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:32 توسط علیرضا رستگار| |

علم مکانيک سنگ

مکانیک سنگ شاخه ای از علم مهندسی است که در آن چگونگی رفتار سنگ در برابر نیروها و عوامل خارجی مورد بحث قرار می گیرد.مکانیک سنگ از دو کلمه rock به معنی سنگ و mechanics به معنی مکانیک گرفته شده است. مکانیک سنگ مبحثی از علوم مهندسی است که در آن چگونگی رفتار سنگ در برابر عوامل بیرونی و درونی و تغییرات آنها مورد بحث قرار می‌گیرد و چون رفتار سنگ بستگی کامل به ویژگیهای آن دارد، از اینرو بررسی آن گروه از خواص سنگها که در این مورد اهمیت دارد نیز بخشی از مبحث مکانیک سنگ را تشکیل می‌دهد. در ادامه مطلب به صورت خلاصه در موارد زیر بحث می کنم :
تاریخچه

بناها و آثاری چون سدهای مربوط به سده‌های 29 و 30 قبل از میلاد در مصر و عراق ، اهرام ثلاثه مصر ، کاخ تخت جمشید و مقبره‌های نقش رستم که بر سنگ (از سنگ و یا در سنگ) ساخته شده‌اند گواه بکارگیری روشهای دقیق در امر انتخاب ، استخراج و کندوکاو سنگ و لذا کاربرد مکانیک سنگ از دیر زمان‌اند. ارتباط تنگاتنگ ما با سنگ به پیش از تاریخ بر می‌گردد. در آن زمان ، پیکانها ، ابزار معمولی و ظروف ، استحکامات ، خانه‌ها و حتی تونلها از سنگ یا در سنگ ساخته می‌شد. ساختها و مجسمه‌هایی مانند معبد ابوسمبل از مصر نشان دهنده استفاده از روشهای بسیار دقیق در امر انتخاب محل ، استخراج و کندوکاو بر سنگ است.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:22 توسط علیرضا رستگار| |

تکتونيک صفحه اي

پوسته زمين از تعدادي ورقه متحرك تشكيل شده است كه دائما در حال برخورد يا دور شدن از هم هستند. سخت كره از نه ورقه بزرگ و دوازده ورقه كوچكتر تشكيل شده است. قاره ها،‌ورقه هاي قاره اي را تشكيل مي دهند. ورقه هاي اقيانوسي قسمت عمده بستر دريا را تشكيل مي دهند. مطالعه ورقه هاي زمين ساختي كه زمين ساخت ورقه اي ناميده مي شود،‌ به ما كمك مي كند تا اشتقاق قاره ها، گسترش بستر اقيانوس، فورانهاي آتشفشاني و تشكيل كوهها را توضيح دهيم.نيروهايي كه باعث حركت ورقه هاي زمين ساختي مي شوند در اثر حركت آهسته گوشته زيرين شكل مي گيرند. سنگهاي گوشته در اثر حرارت بالايي كه در زير آنهاست،‌ دائما به سمت بالا حركت مي كنند و در اثر سرد شدن فرونشست مي كنند. اين چرخه ميليونها سال طول مي كشد.

اشتقاق ورقه ها در سطح زمين طي ميليونها سال صورت گرفته است و هنوز هم ظاهر بيروني زمين را تغيير مي دهد. وقتي به نقشه دنيا نگاه كنيد مي بينيد كه حاشيه شرقي آمريكاي شمالي و جنوبي با حاشيه غربي اروپا و آفريقا منطبق مي شود. طي ميليونها سال،‌اين قاره ها به آهستگي از هم جدا شده اند (اشتقاق قاره ها).

ورقه هاي واگرا:

جايي كه دو ورقه از هم دور مي شوند،‌سنگ داغ و مذاب (ماگماي مايع) به صورت گدازه خارج مي شود و ماده جديدي به ورقه ها افزوده مي شود. به اين ترتيب ورقه اقيانوسي جديدي تشكيل مي شود. جایي كه اين اتفاق رخ مي دهد،‌پشته ميان اقيانوسي ناميده مي شود. پشته هاي ميان اقيانوسي به ندرت بيش از 4920 فوت (1500 متر)‌ ارتفاع دارند اما ممكن است هزاران مايل در امتداد بستر اقيانوس كشيده شوند. در زير هر يك از اقيانوسهاي بزرگ جهان،‌يك پشته ميان اقيانوسي وجود دارد. نمونه اي از آنها پشته مياني اطلس در اقيانوس اطلس است كه از قطب شمال تا قطب جنوب كشيده شده است. پشته هاي ميان اقيانوسي مناطقي هستند كه فعاليت آتشفشاني و زمين لرزه در آنجا زياد است.

ورقه هاي همگرا :

در بسياري جاها،‌ورقه هاي بزرگ سطح زمين به آهستگي به سمت هم حركت مي كنند. گاهي اوقات لبه يك ورقه در اثر نيروي برخورد تخريب مي شود و گاهي اوقات در اثر برخورد، لبه ورقه ها چين خورده و رشته كوههاي بزرگي به وجود مي آيد. هنگامي كه يك ورقه زمين ساختي به زير ورقه ديگر خم مي شود،‌ فرورانش رخ مي دهد. در اثر برخورد ورقه چگال اقيانوسي با ورقه سبكتر قاره اي،‌ اين اتفاق رخ مي دهد. در امتداد ساحل آمريكاي جنوبي اين پديده ديده مي شود. ورقه اقيانوسي به زير سست كره رانده مي شود. در اثرگرماي سست كره،‌ورقه فرورانده شده ذوب مي شود. در سطح يك درازگودال اقيانوسي ايجاد مي شود و به دنبال آن يك كمان قوسي تشكيل مي شود. در اين منطقه فعاليتهاي آتشفشاني و زمين لرزه هم رخ مي دهد.

اطلس در حال رشد :

ايسلند در بالاي پشته مياني اطلس قرار دارد و نشان مي دهد كه در امتداد پشته، ورقه هاي آمريكاي شمالي و اروپا از هم دور مي شوند. پشته اي كه در اينجا از زمان برخورد قاره ها مورد بررسي قرار مي گيرد،‌ يكي از ورقه هايي است كه به دو لايه تقسيم مي شود: لايه زيرين از سنگهاي چگال گوشته تشكيل شده و لايه بالايي از سنگهاي سبك پوسته تشكيل شده است. وقتي لايه گوشته فرورانش مي كند،‌لايه بالايي تراشيده مي شود و روي ورقه ديگر تجمع مي يابد بنابراين رشته كوههايي مانند آلپ به وجود مي آيند. اين رشته كوهها،‌ كوههاي چين خورده ناميده مي شوند.

 

مهمترین پلیت تکتونیک و یا حرکتهای صفحه ای در دنیا



 

سطح زمین دارای 7 خشکی بزرگ است که از شکسته شدن یک قاره واحد بزرگ در طول زمان و بر اثر پدیده پلیت تکتونیک به دست آمده است. هر کدام از این صفحات که به قاره موسوم است سالیانه حدود 50 مایل حرکت می کنند. بر اثر این حرکتها مرزهای قاره ها دارای مدلهای مختلفی است که به ترتیب زیر است:

صفحات واگرا و صفحات همگرا و مرزهای انتقالی گسلی

صفحات همگرا توسط حرکت صفحات و برخورد و تصادم آنها به یکدیگر به وجود می آید. وقتی که صفحات اقیانوسی با صفحات قاره ای تصادف می کند، صفحات اقیانوسی به زیر صفحات قاره ای کشیده می شود و می لغزد و باعث به وجود آمدن چاله ها و حفرات عمیق در کف اقیانوسها می شود. به این مدل از حرکت ساب داکشن یا فرو رانش گفته می شود. نمونه ای از این نوع فرورانش در بین صفحه اقیانوسی Nazca و صفحه قاره ای آمریکای جنوبی اتفاق افتاده است. بر اثر تصادم دو صفحه قاره ای کوهزایی های مهم به وجود می آید که هیمالیا از مهمترین آنها است.

صفحات واگرا بر اثر حرکت صفحه ای قاره ها به وجود می آید نمونه ای از این صفحات واگرا را می توان به برامدگی آتلانتیک اشاره نمود. وقتی صفحات از هم دور شوند سنگهای ذوب شده و داغ که که دمای آنها از خیلی بالا سرد می شود و باعث به وجود آمدن مواد جدید در صفحات اقیانوسی می شود. این فرایندهای در کف دریا پخش شده و شناخته شده است.

مرزهای صفحات گسلی انتقالی به صورت افقی حرکت می کند. به عنوان مثال از این حرکت صفحه ای می توان زون گسلشی سن آندریاس San Andreas را نام برد.

پلیت تکتونیک شاخه ای از علم زمین شناسی ساختمانی است که با فرایندهای حرکات صفحه ای در ارتباط است و در اثر این حرکات صفحه ای و برخوردها و تصادم قاره ها با یکدیگر مواد مذاب داغ به وجود می آید در مقیاس جهانی زمین شناسی به وجود آورنده پدیده هایی مثل سازندهای زمین شناسی و کوهزایی ها و توزیع زمین لرزه و آتشفشان است.

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:18 توسط علیرضا رستگار| |

اهمیت و کاربرد هایتكتونيك (Tectonic) و زمین شناسی ساختمانی

Tectonic : The study of processes that move and deform Earth's crust. Describing the forces that cause the movements and deformation of Earth’s crust on a large scale, also describes the resulting structures or features from these forces.

هر کسي که با زمين شناسي سر و کار داشته باشد، تشخيص مي‌دهد که پوسته زمين در طي تاريخ زمين شناسي يک واحد ثابت و غير متغيري نبوده است بلکه به کرات در برابر عوامل داخلي و خارجي در آن تغيير شکل ايجاد شده است. شاهد اين مدعي وجود نواحي عظيم چين خورده يعني سلسله کوههاست که در آن رسوبات و سنگهاي ديگر فشرده شده و فرم آنها تغيير کرده است.
عامل ديگر رسوبات دريايي است که اينک در قلل مرتفع کوهها ديده مي شود و در برخي موارد هزاران متر از سطح دريا بالاتر قرار گرفته است و اين خود ناپايداري قشر زمين را نشان مي‌دهد. بطور کلي مي‌توان گفت که زمين شناسي ساختماني و تکتونيک ، درباره ساختهاي مختلف سنگهاي تشکيل دهنده پوسته زمين، چگونگي تشکيل و ارتباط آنها با عوامل داخلي زمين بحث مي‌کند.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:11 توسط علیرضا رستگار| |

حركات واگرايي

يكي از انواع حركات صفحات تكتونيكي ، حركات واگرايي Divergent boundary مي باشد . مرز واگرايي در مناطقي پديدار مي گردد كه دو صفحه ليتوسفري در امتداد عمود بر مرز مشترك از يكديگر دور مي شوند . شكاف هاي حاصل از اين حركات توسط مواد مذاب منتل كه به ليتوسفر راه يافته اند ، پر مي شوند و ليتوسفر جديدي تشكيل مي دهند . اين حركت مي تواند در وسط قاره ها رخ دهد ولي بطور معمول بين دو صفحه اقيانوسي صورت مي گيرد كه منجر به ايجاد يك رشته برآمدگي بنام Ridge در امتداد مرز مشترك مي گردد .
 
تصویر در حال کوچک شده می باشد، برای برگت به اندازه ی اصلی کلیک کنید. سایز اصلی عکس 777*427 با حجم 93 kb
به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:9 توسط علیرضا رستگار| |

حركات همگرايي

حركات همگرايي : يكي از انواع حركات صفحات تكتونيكي ، حركات همگرايي (Convergency) مي باشد . در اين نوع حركت دو صفحه ليتوسفري مختلف ، در امتداد عمود بر مرز مشترك بصورت متقابل بر هم فشار وارد مي كنند و سرانجام يكي تسليم ديگري مي شود . اگر يك صفحه اقيانوسي سنگين با يك صفحه قاره اي سبكتر بر خورد كند ، اساسا صفحه اقيانوسي به زير صفحه قاره اي فرو مي رود و باعث پيدايش گودالي در لبه اقيانوسي و يك برآمدگي در لبه قاره اي در امتداد مرز مشترك مي شود . ولي چنانچه دو صفحه قاره اي با يكديگر تصادم كنند ، كوهستانهاي وسيع پديدار مي گردد .

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:6 توسط علیرضا رستگار| |

مکانیک سنگ

مکانیک سنگ از دو کلمه rock به معنی سنگ و mechanics به معنی مکانیک گرفته شده است. مکانیک سنگ مبحثی از علوم مهندسی است که در آن چگونگی رفتار سنگ در برابر عوامل بیرونی و درونی و تغییرات آنها مورد بحث قرار می‌گیرد و چون رفتار سنگ بستگی کامل به ویژگیهای آن دارد، از اینرو بررسی آن گروه از خواص سنگها که در این مورد اهمیت دارد نیز بخشی از مبحث مکانیک سنگ را تشکیل می‌دهد.

تاریخچه

بناها و آثاری چون سدهای مربوط به سده‌های 29 و 30 قبل از میلاد در مصر و عراق ، اهرام ثلاثه مصر ، کاخ تخت جمشید و مقبره‌های نقش رستم که بر سنگ (از سنگ و یا در سنگ) ساخته شده‌اند گواه بکارگیری روشهای دقیق در امر انتخاب ، استخراج و کندوکاو سنگ و لذا کاربرد مکانیک سنگ از دیر زمان‌اند. ارتباط تنگاتنگ ما با سنگ به پیش از تاریخ بر می‌گردد. در آن زمان ، پیکانها ، ابزار معمولی و ظروف ، استحکامات ، خانه‌ها و حتی تونلها از سنگ یا در سنگ ساخته می‌شد. ساختها و مجسمه‌هایی مانند معبد ابوسمبل از مصر نشان دهنده استفاده از روشهای بسیار دقیق در امر انتخاب محل ، استخراج و کندوکاو بر سنگ است.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 11:54 توسط علیرضا رستگار| |

سدهاي باطله Tailings Dam

پديده جديد در علم سد سازي ، سدهاي باطله هستند تفاوت اين دسته از سدها با سدهاي معمولي خاكي و بتني در اين است، كه ذخيره آب آشاميدني ـ كشاورزي و حتي براي مقاصد تفريحي بكار نميروند. بعبارت ديگر نوعي سد معدني هستند كه فقط مي توان آنها را در مجاورت يك معدن مثلا معدن مس مشاهده كرد ، در واقع وظيفه سدهاي باطله ذخيره پساب كارخانه هاي فر آوري مواد معدني مي باشد. نمونه اي از اين سدها را مي توان در معدن مس سرچشمه و معدن مس سونگون مشاهده نمود.

انواع سد هاي باطله عبارتند از :

بالارو _ Upstream Tailings Dam

پائين رو _ Downstream Tailings Dam

برجا _ Central Tailings Dam.

بايد توجه داشت كه نوع خاكريز سد بستگي به عواملي چون مقدار و مصالح موجود ، فعاليت هاي لغزه اي و ميزان خطر سيل دارد، عوامل مربوط به انتخاب محل سد عبارتند از : فاصله تا محل كارخانه، ارتفاع سد نسبت به آسياب، مصالح معدني بدست آمده ، جاده دسترسي، هيدرولوژي، زمين شناسي و غيره. عواملي كه در انتخاب محل سد موثر هستند بترتيب عبارتند از:

ـ سطح يا ارتفاع كانيهاي كلسيتي در اطراف مخزن و سطح كربنات در آب زير زميني بطوريكه اگر اين سطوح بالا باشند باعث كاهش آلودگي آب زير زميني در اثر نفوذ آب بارندگي يا آبهاي سطحي حاوي فلزات سنگين مي شوند.
 

ـ زميني كه سد روي آن احداث مي شود بايد از حداقل ميزان نفوذ پذيريبرخوردار بوده تا از نفوذ آب آلوده ذخيره شده در پشت سد بداخل آب هاي زير زميني جاوگيري شود. حوضه آبگير اطراف سد را بايد براي جلوگيري از مهاجرت آب سالم به روي مواد باطله و آلوده بويژه هنگاميكه ديگر عمل آبگيري انجام نمي شود، بسيار كوچك در نظر گرفت.
 

جهت جلوگيري از انباشت حلالهاي حاوي مواد آلوده كننده ، مي بايست در تعيين جنس مصالح سازنده فيلتر سد دقت لازم را به عمل آورد. براي جلوگيري از نفوذ و ورود مواد اسيدي ، بايد از پمپاژ مواد باطله حاوي كاني پيريت خودداري نمود. لذا مهندس زمين شناسي بايد با اطلاع از اين مسئله حتما به هنگام تهيه لاگ زمين شناسي مهندسي وجود كاني پيريت را به هر اندازه كه باشد گزارش نمايد. حالا به بررسي مزايا و معايب مختلف سدهاي باطله مي پردازيم. معمولترين نوع سد باطله بالارو مي باشد كه حدود شصت درصد كل سدهاي باطله را به خود اختصاص مي دهد. زيرا هزينه هاي مربوط به احداث آن به مراتب كمتر از هزينه هاي انواع ديگر است ديگر اينكه تاج آن بر روي مواد باطله انباشته شده احداث مي شود. [ كه البته اگر غير از اين باشد ديگر سد باطله معنايي نخواهد داشت ـ مترجم] با وجود اين سدهاي داخله بالا رو سدهاي ضعيفي به شمار مي ايند و اكثر مشكلات به وجود آمده در آنها به وقوع پيوسته يكي از رايج ترين مشكلات پديده آبگونگي_ Liquefaction مي باشد كه در اثر بارگذاري در خاكريز بالابست پديدار مي شود به عنوان مثال زلزله يكي از عواملي است كه باعث بالا رفتن فشار محفظي ذرات خاك سازنده سد و در نتيجه افزايش آبگونگي مي گردد.


اما سدهاي باطله بر جا تاكيدي هستند از دو نوع ديگر با اين تفاوت كه داراي استحكام بيشتري بوده و نياز به مصالح ساختماني كمتري دارند. طرح اين سد با تركيبي از زونهاي زه كشي داخلي نوع پايين رو باعث مي گردد تا آب آزاد براي تحت پوشش قرار دادن منطقه اي نزديك به تاج در مقايسه با نوع بالا رو محدوديت كمتري داشته و نگراني موجود درباره افزايش سطح آب آزاد ، زير زميني كه يكي از پتانسيلهاي خطر محسوب مي شود برطرف گردد.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 11:49 توسط علیرضا رستگار| |

مقاله اي كامل در رابطه با سنگ

 

سنگ یا خاک

از نقطه نظر زمین شناسی، سنگ به موادی از پوسته زمین اطلاق می‌شود که از یک یا چند کانی که با یکدیگر پیوند یافته‌اند، درست شده‌است. در مقابل خاک توده‌ای از ذرات با دانه‌های منفصل یا دارای پیوند سست است که بر اثر هوازدگی سنگ‌ها و به طور برجا تشکیل شده‌است. لیکن در مهندسی و کارهای ساختمانی قابلیت حفاری مصالح زمین شناسی به عنوان شاخصی در طبقه بندی آنها به دو گروه سنگ و خاک مورد استفاده قرار می‌گیرد[۱].

منشا شکل گیری سنگ‌ها و خرده سنگ‌ها

دو فرایند کوه زایی و کوه سایی در زمین موجب پدید آمدن محصولات سنگی می‌شود.[۲]

عوامل کوه زایی

فشارهای کره مذاب درون زمین را که به پوسته جامد سطح آن وارد می‌شود را می‌توان عامل فرایند کوه زایی و خشکی زایی نامید.

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 11:38 توسط علیرضا رستگار| |

نامگذاري دقيق و توصيف بيشتر ماسه سنگ‌ها

 

نامگذاري دقيق و توصيف بيشتر ماسه سنگ‌ها
تقسيم بندي‌هاي ذکرشده در مطالب قبلي( طبقه بندي فولک ) بر اساس کاني‌هاي تشکيل دهنده سنگ مي‌باشد. براي نامگذاري دقيق و توصيف بيشترماسه سنگها ، فولک معتقد است که علاوه بر نام اصلي سنگ بايد 4 خاصيت مهم را درتوصيف ماسه سنگ‌ها در نظر گرفت تا بتوان آنها را دقيقا از يکديگر تفکيک نمود. اينچهار خاصيت شامل اسم اندازه ذرات تشکيل دهنده سنگ ، سيمان يا سيمان شيميايي موجوددر سنگ ، بلوغ بافتي در سنگ ، عناصر فرعي از قبيل گلاگونيت و غيره است.
اين طبقه‌بندي بر اساس بافت ، در هنگام رسوبگذاري ، براي سنگهاي آهکي ارائه شدهاست. دانهام بر اساس اينکه اجزاي تشکيل دهنده سنگها در هنگام رسوبگذاري به هم متصلشده‌اند و يا اينکه بعد از رسوبگذاري به هم متصل شده باشند آنها را به دو دسته اصليتقسيم مي‌کند:

دسته اول :اين دسته شامل سنگهايي است که اجزايتشکيل دهنده آنها در هنگام رسوبگذاري به هم متصل شده‌اند. اين سنگها باندستون (Bound stone) ناميده مي‌شوند . از جمله اين سنگها مي‌توان ريف‌ها ، استروماتوليتها، تراورتن و غيره را نام برد. طبق نظر دانهام سه عامل ممکن است باعث متصل شدن اجزايتشکيل دهنده سنگها در هنگام رسوبگذاري شود که عبارتند از :
اتصال درهنگام رسوبگذاري در اثر رشد جانداراني از قبيل مرجانها و رويش پوسته‌هايفرامينيفرها بر روي يکديگر ، تشکيل لاميناسيونها بر خلاف نيروي جاذبه ، ماننداستراماتوليتها و وجود حفره‌ها و تونلهاي کوچک و بزرگي که در کف آنها رسوبگذاريصورت گرفته و شکافهاي آنها توسط مواد آلي يا شبه آلي پر شده است مانند تونلهاي کوچکو بزرگي که در ريفهاي مرجاني ديده مي‌شود.
دسته دوم :اجزايتشکيل دهنده اين دسته از سنگها در هنگام رسوبگذاري به هم متصل نشده‌اند . اين سنگهابر اساس اينکه حاوي گلهاي آهکي و يا اينکه فاقد آن باشند به 4 گروه تقسيم شده‌اند.

»» گرينستونها (Grainstones)

اين گروه از سنگها فاقد گلهاي آهکيمي‌باشند . از نظر هيدروليکي اين سنگها ممکن است توسط جريانهاي آبي يا در اثر شستهشدن و از بين رفتن رسوبات گلي و يا رسوبگذاري سريع ذرات دانه درشت تشکيل شده باشند. نام گرينستون به علت عدم حضور گل هاي آهکي را براي اين سنگها در نظر گرفته‌اند . چنانچه ذرات دانه درشت به هم متصل نشده باشند ممکن است آثار تبلور مجدد در گلهايآهکي موجود در بين اين ذرات مشاهده شود.

تقسيم بنديگرينستونها : بر اساس قطر ذرات ، جورشدگي و سايش گرينستونها را مجددا تقسيم‌بنديکرده‌اند . اين زير تقسيم‌هاي گرينستونها عبارتند از : کلسي رودايت (calcirudite) ،جورسنگ (sorted stone) و ورن ستون (worn stone) مي‌باشد.

پکستون (Pack stone)

پکستون عبارت است از سنگ آهکي است که داراي دانه و مقداري گل کربناتهباشد. تعبير و تفسير اين سنگها چون حاوي دانه که در محيط آشفته تشکيل مي‌شود و گلکه در محيطهاي آرام رسوب مي‌کنند کمي پيچيده و مشکل مي‌باشد و به مطالعات وبررسيهاي دقيقتري احتياج دارد. بر طبق گفته دانهام اين سنگها ممکن است بر اثرفشردگي سنگهاي وکستون حاصل شده و بين دانه‌ها بوسيله رسوبات گلي پر شده باشد. همچنين ممکن است بر اثر رسوبگذاري ذرات دانه درشت در روي رسوبات دانه ريز کهقبلا گذاشته شده‌اند اين ذرات تشکيل گردند يا اينکه ذرات درشت و ريز در اثر تغييراتشرايط محيطي با يکديگر رسوب کرده باشند. البته احتمال اينکه اختلاط ذرات دانه ريز ودرشت موجود در طبقات مختلف توسط موجودات زنده انجام گرفته باشد و اين موجودات باعثبه هم ريختگي و اختلاط در اين طبقات گردند، وجود دارد.

وکستون (wackestone)

اين واژه براي سنگهاي آهکي گلي که حاوي بيش از 10 درصد دانههستند بکار مي‌رود. در اين سنگها دانه‌ها توسط ماتريکس گلي به يکديگر متصل شده‌اند. وکستون‌ها تا حدودي هم ارز سنگهاي آهکي کالک آرنايت و کلسي لوتايت مي‌باشند.

مادستون (mudstone)

سنگهاي آهکي را که داراي کمتر از 10 درصد دانهباشد مادستون مي‌نامند. ذرات اين سنگها نيز مانند وکستون‌ها توسط ماتريکس گلي به هممتصل شده‌اند. مادستون‌ها مترادف سنگهاي کلسي لوتايت مي‌باشند. البته بايد توجهداشت که مادستون‌ها نشانگر ترکيب کاني شناسي سنگ را که ممکن است کلسي لوتايتدولوميت‌دار و همچنين منشا گل را که ممکن است آواري باشد را مشخص نمي‌نمايد. مادستون‌ها علاوه بر اينکه نشان دهنده رسوبگذاري در محيطهاي آرام مي‌باشند بيانگرعدم وجود ارگانيسم هاي مولد دانه در آب نيز هستند.

کربناتهاي بلورين

علاوه بر دو دسته سنگهاي بلورين آهکي که بر اساس بافت رسوبي در هنگامرسوبگذاري تقسيم‌بندي شده‌اند. گروه ديگري از سنگهاي آهکي وجود دارد که بافت رسوبيدر آنها قابل تشخيص نمي‌باشد. اين دسته از سنگها را کربناتهاي بلورين نامگذاري کردهاند مانند سنگ آهک کريستالين. اگر چه اين سنگها فاقد بافت رسوبي هستند ولي معمولااز روي آثار باقي مانده و شکل دانه‌هاي متبلور موجود در سنگ مي‌توان آنها را برمبناي منشا تشکيل دانه‌ها نامگذاري کرد.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 11:22 توسط علیرضا رستگار| |

مبانی مهندسی معدن

مقدمه (مبانی معدنکاری):

به کلیه راه هایی که به دستیابی مواد معدنی مورد نیاز بشر منتهی می شود ، معدنکاری گویند .معدنکاری به فعالیتهایی مربوط است که در راه استفاده از تولیدات و ذخایر طبیعت صرف می شود . ذخایر معدنی ( علیرغم محصولاتی مانند محصولات کشاورزی) در طی تاریخ بشر تمام شدنی است و به همین دلیل ، مسؤلیت معدنکار زیاد است ، زیرا از یک سو استخراج ذخایر مذکور، فقط یکبار انجام می گیرد و از سوی دیگر معدنکار در انتخاب محل کانسار، میزان ذخیره، نوع ماده معدنی و مشخصات سنگ ( و یا کانی ) نقش ندارد.

 

تعاریف مرتبط با مهندسی معدن:

الف- کانی (Mineral): طبق تعریف، کانی ها مواد جامد طبیعی ، غیر آلی، معمولاً متبلور و همگن و با ترکیب شیمیایی مشخص هستند، کانی از کلمه "کان" و پسوند نسبی " ی " تشکیل شده است که کان به معنای معدن بوده و نهایتا ً کانی به یک جسم ( ماده ) معدنی اطلاق می گردد.

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:,ساعت 9:50 توسط علیرضا رستگار| |

حفاري با فشار کمتر" UBD" عبارت است از حفاري و اغلب تکميل کردن چاه با فشاري کمتر از فشار سازند. حفاري با فشار

کمتر چيست؟

در روش هاي قديمي حفاري با هدف مهار کردن نفت و گاز درون مخزن از طريق پر کردن چاه با مايعي سنگين که گل ناميده مي شود، انجام مي گرفت. اين مايع سنگين ( گل) از فشاري بيش از فشار مخزن در ته چاه استفاده مي کند. از آنجاييکه فشار چاه بيش از فشار مخزن است، گل حفاري با فشار به سنگ هاي مخزن خورده و روزنه هاي سازند را مي بندد يا از بين مي برد. بسته شدن روزنه ها معمولاَ دائمي است و به کاهش توليد مي انجامد. در حفاري با فشار کمتر معمولاَ از مايع حفاري سبک تر استفاده مي شود. در اين روش توليد از مخزن حين حفاري صورت مي گيرد که از بسته شدن روزنه هاي سازند جلوگيري مي شود.

مقدم شمردن ارزش بر هزينه

حفاري با فشار کمتر" UBD" عبارت است از حفاري و اغلب تکميل کردن چاه با فشاري کمتر از فشار سازند. حفاري با فشار کمتر چيست؟

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در یک شنبه 1 خرداد 1390برچسب:,ساعت 23:56 توسط علیرضا رستگار| |

 

تصویر معدن میرنی

با انفجارها و حفاری ماشین های سنگین، پوسته زمین مثل سیب پر از لک شده،به همین دلیل، شاید استخراج معادن باز که تاثیر ناخوشایندی بر سطح سیاره زمین گذاشته چندان تعجب برانگیز نباشد.

چهره زمین مملو از ستاره های بزرگ و درخشان است، که تلاش پی در پی ما را در غارت منابع طبیعی سیاره تشدید می کند.

دهتا از گودالهایی که بیش از همه به ذره ای توجه زیست محیطی نیاز دارند راانتخاب کرده ایم- جایی که در آن احیای زمین به زمان احتیاج دارد.


 

ابر گودال کالگورلی

تصویر از ABC: معادن یکپارچه طلا

گفته شده ابر گودال کالگورلی مملو از قلع است. ابتدا پدی هانان ایرلندی در سال1893 متوجه درخشندگی طلای این منطقه شد، و این گودال غول پیکر استرالیای غربی اکنون وسیع ترین معدن عمیق طلا است که 3.5 کیلومتر درازا، 1.5کیلومتر پهنا و 360 متر عمق دارد. خارق العاده است.

و مدام در حال گسترش است. انتظار می رود بازدهی آن دست کم تا سال 2017 متوقف شود.

گویی کالگورلی، این ابر گودال شهر را به خطر بلعیده شدن تهدید می کند.



 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در یک شنبه 1 خرداد 1390برچسب:,ساعت 23:38 توسط علیرضا رستگار| |

زمین شناسی ساختمانی

فصل اول - ساختمان های گنبدی

 

بطور کلی، ساخت های گنبدی را می توان بعنوان ساختهایی تعریف کرد که در نتیجه نیرو های قائمی که از پائین به بالا اثر می کنند تشکیل می شوند. بدیهی است که در اینجا، مقصود آن دسته از ساختمان های گنبدی شکلی است که تشکیل آنها، غیر از عوامل تکتونیکی بوده است و از جمله مهم ترین آنها، می توان گنبد های نمکی را نام برد.

مقطع این ساختمانها دایره ای است و در مواردی که محیط اطراف آنها متجانس نباشد، میدان تنش حاصله نیز متجانس نبوده و ممکن است مقاطع آنها غیر دایره ای باشد . در مجموع می توان گفت که این ساختمانها زمانی تشکیل می شوند که در زیر طبقات ناحیه ای، لایه ای که خاصیت تغییر شکل پلاستیک عالی دارد که (مثل نمک، گچ و بعضی انواع رس ها) موجود است. هرگاه این طبقه پلاستیک، به علتی تحت فشار واقع شود، به علت وضعیت خمیری، این فشار را به حالت هیدرواستاتیک به تمام نقاط منتقل می کند و در حالتی که در قسمتی از لایه ها نقطه موجود باشد. به سمت بالا حرکت کرده و ساخت گنبدی را بوجود می آورد. عامل تنش متفاوت است و در مورد نمک ، اختلاف وزن مخصوص قابل توجه بین نمک و سنگهای اطراف سبب حرکت نمک به سمت بالا می شود.

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در یک شنبه 1 خرداد 1390برچسب:,ساعت 19:40 توسط علیرضا رستگار| |

انواع ذخایر در منابع معدنی

 

ذخایر صفحه‌ای ذخایری هستند که در جهت طول و عمق گسترش زیاد دارند حال آنکه در جهت عرض بسیار محدود می‌باشند. به دو دسته لایه‌ای و رگه‌ای تقسیم می‌شوند.

ذخایر صفحه‌ای لایه‌ای

از ذخایر رسوبی نوع لایه‌ای می‌توان به کانسارهای آهن (BIF) اشاره کرد که مهمترین آهنهای دنیا محسوب می‌شوند. اینها مربوط به پرکامبرین هستند. این کانسارها به دو دسته آلگوما Algoma ، دریاچه سوپریور(Lake superior) تقسیم می‌شوند.

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در یک شنبه 1 خرداد 1390برچسب:,ساعت 19:34 توسط علیرضا رستگار| |

لودر

همانطور كه از نام آن مشخص است، ماشيني است كه براي بارگيري مواد استفادهميشود (معمولا بارگيري کاميون). البته از لودر در معادن كوچك تا متوسط ممكن استبعنوان ماشين اصلي بارگيري استفاده شود، ولي در معادن بزرگ معمولا اين ماشين ازكارايي كافي برخوردار نيست و در اين معادن معمولا شاول ماشين اصلي بارگيري است مگرآنكه شرايط خاصي ايجاب كند كه از لودر براي اين منظور استفاده شود.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در چهار شنبه 28 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 23:12 توسط علیرضا رستگار| |

اکتشاف مواد معدني

 

اکتشاف مواد معدنی ، زیربنای اقتصاد و صنعت هر جامعه را تشکیل می‌دهند. بشر از همان آغازآفرینش خود و در طول تاریخ ، بر حسب نیازمندیها و شناخت ، از مواد معدنی استفادهکرده است. اکنون نیز انسان ، از تمامی مواد معدنی به حالتها و شیوه‌های گوناگون ،اقدام به اکتشاف مواد معدنى وبهره‌برداری ار آنها می‌نماید. به عبارت دیگر ، همین مواد معدنی هستند که پاپه و اساس تمدنرا تشکیل می‌دهند.

در رسیدن به اهداف فوق ، روشهای مختلف تجزیه مواد معدنی ، روشهایژئوفیزیکی و ژئوشیمیایی و فرآوری مواد انجام می‌گیرد. همچنین در انجام پروژه‌های مختلفاکتشافی باید به مسائل زیست محیطی نیز دقت لازم را مبذول داشت.

تاریخچه

از آغاز آفرینش ، انسان همواره از موادپوستهزمیندر جهت رفع نیازمندی‌های زندگی و دسترسی به رفاه بیشتر استفاده کرده است. سنگها وکانیهای غیر فلزیاولین موادی هستند کهانسان اولیه آنها را به کار برده است. آثار بدست آمده از کاوشهای باستان شناسی حاکیاز آن است که انسانهای اولیه از فلینت ، چرت و دیگر سنگهای سخت برای ساختن اسلحه وکندن غارها استفاده نموده‌اند و همچنین خاک رس و سنگ را برای ساختن ظروف گلی واهرام شگفت انگیز مورد استفاده قرار داده‌اند.

ظهور انسان و اشیای دست سازبشری در عصر پارینه سنگی (Paleolithic old stone age) در 750 هزار سال پیشاز میلاد آغاز گشته است. بر اساس مطالعاتباستانشناسی،طلا Au نخستین فلزی بوده کهبشر به صورت خالص ازرودخانه‌هاجمع آوری نموده ومسنیز نخستین فلزی است که انسانقادر به ذوب آن شده است. در مورد تاریخ استفاده از مس نظرات ضد و نقیضی دیدهمی‌شود. گروهی استفاده از آن را در حدود 20 هزار سال پیش از میلاد ، و عده‌ای تاریخاستفاده آن را به حدود 12 هزار سال پیش از میلاد و به کشور مصر نسبت می‌دهند.

سیر تحولی

· بر طبق نوشته‌های هرودت ، یونانیان در سالهای 420 تا 384 قبل از میلاد ازرگه‌های کوارتزی برای کشف ذخایر طلا استفاده نموده‌اند.

· ابو علی سینا، فیلسوف و دانشمند ایرانی ( 1037 ـ 980 میلادی ) اولینکسی به شمار می‌رود که مواد معدنی را تقسیم نموده است. این رده بندی شامل سنگها ،فلزات ، سولفورها ، نمکها و ترکیبات دیگر می‌باشد.

· اولین نظریه در مورد منشأ مواد معدنی توسطجورج اگزیکولادر سال 1556ارائه شد. این دانشمند به کمک مطالعات دقیق انجام شده روی ناحیه معدنی ارزبرگ آلمان، چگونگی تشکیل این ذخیره را به طور سیستماتیک بیان نمود. در قرن هیجدهم مجدداپژوهشهایی در زمینه چگونگی تشکیل مواد معدنی به خصوص در منطقه ارزبرگ آلمان توسطدلیاس ( 1770 ) ،هنگل (1725) ،زیرمن ( 1746) انجام شد.

· در اواخر قرن هیجدهم ، ورنر از آلمان و جیمز هاتن از اسکاتلند ، دو نظریهمتفاوت در مورد منشا مواد معدنی ارائه دادند و بحثهای زیادی در این باره آغازگردید. ورنر در سال 1775 نظریه نپتونیست را ارائه نمود. بر طبق این نظریه سنگهایرسوبی وسنگهایآذرینو حتی رگه‌ها از طریق ته‌نشینی دراقیانوسبه وجود آمده‌اند. هاتن نیز در سال 1778 نظریه پلوتونیست را پیشنهاد کرد. وی ضمن ردکردننظریه ورنر، معتقد بود که سنگهای آذرین و مواد معدنی مذاب از اعماقزمین منشا گرفته‌اند.

· در اواخر قرن نوزدهم ، دانشمندان آمریکایی و اروپایی در مورد نحوه تشکیل موادمعدنی نظریه‌های مختلف دیگری ارائه داده‌اند. مطالعه و پژوهشهایی که تا کنون درزمینه منشا و چگونگی تکشیل کانیها توسط دانشمندان انجام شده موجب ارائه تئوریهایجدید شده که اکتشاف مواد معدنی را در تمامی مراحل کم هزینه‌تر ، آسانتر و با موفقیتآمیزتر نموده است.

· برخی ساکنان اولیه ایرانیان را نخستین ذوب کنندگان و استفاده کنندگان از فلز مستصور می‌کنند و تاریخ آن را به حدود 9 هزار سال پیش از میلاد می‌دانند. با این حال، به نظر بسیاری از باستان شناسان استخراج و ذوب مس توسط ساکنان اولیه ایران و درمحلی به نام تل ابلیس صورت گرفته است. بر اساس شواهد باستان شناسی و معدن کاریقدیمی ، مرکز ، شرق و شمال ایران دارای کهن‌ترین پیشینه فلزگری می‌باشند. اواخرهزاره هفتم در ایران را مرحله گذر از عصر نو سنگی به عصر فلزات می‌دانند، در حالیکه عصر نو سنگی در اروپا تا هزاره چهارم ادامه داشته است.

رده بندی کانسارها

امروزه سه رده بندی برای کانسارها مودر استفادهقرار می‌گیرد که ممکن است با توجه به شرایط خاص یک کانسار ، یکی بر دیگری ترجیحداده شود. این رده بندیها بصورت زیر می‌باشد:

رده بندی نیگلی کانسارها ( 1929 ):

o کانسارهای نفوذی

o کانسارهای آتشفشانی

· رده بندی کانسارها توسط اشتایدرون:

o کانسارهای نفوذی و ماگمایی

o کانسارهای پنوماتولیتی

o کانسارهای گرمابی

o کانسارهای حاصل از گازها و بخارات درونی که به مناطق سطحی راهمی‌یابند.

· رده بندی کانسارها توسط لیندگرن:

o تجمع کانیها در اثر انجام واکنشهای شیمیایی

o تغییرات و تجمع مکانیکی مواد معدنی

منبع:www.gsi.ir

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در سه شنبه 27 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 1:22 توسط علیرضا رستگار| |

Mineral : A naturally occurring inorganic substances, usually crystalline, with relatively definite chemical composition and physical characteristics. Although coal in its rock like form is originally organic, it is sometimes classified as a mineral.
Metal : Any one of a group of chemical elements with similar properties. Metals are usually shiny, malleable, and ductile. They all conduct heat and electricity and can replace hydrogen in certain compounds. Iron, copper, gold, silver, and aluminum are common metals.
Crystal : A solid substance with a symmetrical, repetitive arrangement of surfaces. Quartz, a compound frequently found in rock and sand, has a crystalline structure, like a diamond.
Rock : Hard material on the outer crust of the earth consisting of one or more minerals. There are three kinds of rock : igneous (a familiar example is granite), sedimentary (a familiar example is limestone), and metamorphic (a familiar example is marble).
Mining : The process of extracting minerals from the earth. A mine is the place where this process takes place.
Quarrying : The process of excavating rock to obtain stone usually used for building purposes. A quarry is the place where the process is carried on.
Compound : A chemical state in which two or more elements are joined together. Quartz is a compound of one particle or atom of silicon and two of oxygen; its chemical name is silicon dioxide.
Ore : A mineral compound that contains a metal or some other element that can be extracted for profit.
Concentration : The process of separating metal from rock in an ore.
Refining : Removing impurities from metal that has been concentrated from its ore. The entire process of extraction, concentration, and purification is often referred to as refining.
Smelting : A process for extracting or refining metal that involves heating until the metal melts.
Outcrop : A rock formation exposed on the surface of the earth.
Shaft : A vertical opening into the earth. Shaft mining is underground mining.
Vein or Seam : A mineral deposit between layers of rock under the ground. Vein usually refers to a metallic ore and seam to coal.
Meteorite : A mineral mass that has entered the earth from space; it often consists of iron or iron and nickel.
Slag : Impurities separated from a metal during the smelting process.
Coke : A product of coal from which gases have been removed by heating; it burns at very high heat.
Electrolysis or Electrolytic Process : A method of reducing ores or refining metals by passing an electric current through a liquid mixture or solution.
Fault : A break in a body of rock where layers or types of rock have moved in relation to each other.
Fossil : A trace of something that lived long ago. Coal, petroleum, and natural gas are called fossil fuels because they were formed from organisms which lived millions of years ago.
Paleontology : The scientific study of evidence of of prehistoric life based on fossil remains.
Topsoil : The upper layer of soil normally suitable for agricultural purposes

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در سه شنبه 27 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 1:20 توسط علیرضا رستگار| |

فرآوری زغال

 

شستشوی زغال به دلیل ماهیت وپیچیدگی خاص خود، با فرآوری دیگر مواد معدنی بسیار متفاوت است ونه تنها در مراحل شناسایی وتعیین هویت، بلکه در به کار گیری روشهای مختلف شستشو وطراحی فلوشیتهای زغال شویی نیز نمی توان از روشهای موجود فرآوری در مورد سایر مواد معدنی ، استفاه کرد. به همین دلیل باید روش های مخصوص شستشوی زغال سنگ را مورد بررسی قرار دهد تا بتوان بهترین نتیجه را به دست آورد در مورد شستشوی زغالسنگ در معادن زرند نیز متخصصین امر بعد از مطالعات فراوان ،روشهایی را برای شستن زغال سنگ در معادن برگزیدند. که جهت آگاهی از ان روش ها ا قدام به تهیه مطلبی هر چند کوتاه گردید .که به شرح ذیل می باشد.

یکی از مهمترین اهداف شستشوی زغالسنگ، بهبود کیفیت زغال در تهیه کک متالوژی به منظور تولید فولاد است. در تهیه کک متالوژی، شستشو زغال جایگاه ویژه ای دارد. به عنوان مثال وجود خاکستر وعناصر مضر مشکلات زیر را پدید می آورد.

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در سه شنبه 27 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 1:59 توسط علیرضا رستگار| |

آرايش چال هاي انفجاری

 

آرايش چال هاي انفجاري و تناژ سنگ در هر چال تا بع شرايط زير مي باشد:

1-پهنا ي پله كه در تعيين تعداد رديف چال ها تا ثير خوا هد گذاشت ، هر چه پهناي پله زيادتر باشد تعداد رديف چال ها زياد تر و بالعكس خواهد بود.

2- نوع ماشين بارگيري و اندازه ان كه در تعيين ارتفاع پله و چال هاي انفجاري موثر خواهد بود .

3-نوع سنگ ، هر چه سنگ سخت تر باشد، فواصل چال ها كمتر انتخاب خواهند شد تا انفجار از كيفيت مطلوبتري برخوردار باشد.

4- نوع سيستم حمل و توانايي ماشين در پذيرش و حمل قطعه سنگ هاي منفجر شده ( ما كزيموم اندازه سنگ ها كه اسكر يپر مي تواند برداشت و حمل نمايد نبايد از 24 اينچ بيشتر باشد ).

5- پايداري شيب پله و معدن كه در اندازه دريل ، فواصل چال و ميزان مصر ف مواد منفجره در هر چال تاثير خواهد گذاشت.

6- خصوصيات فيزيكي و شيميايي مواد منفجره هزينه ان

7- ابعاد فيزيكي عمليات استخراج معدن

ارزيابي و شنا خت از پارا متر هاي فوق الذكر منجر به تعيين ارايش چال ها و تناژ سنگ در هر چال خواهد شد

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در سه شنبه 27 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 1:56 توسط علیرضا رستگار| |

الگوریتم های آتشباری

 

یادآوری

یادآوری می شود که اگر نسبت ارتفاع به قطر کمتر از 6 یا مساوی 6 باشد ، شکل انتشار امواج کروی می باشد و برعکس اگر از عدد 6 بیشتر باشد انتشار امواج به شکل استوانه است . در چالهای عمیق نیز شکل واقعی توزیع و انتشار امواج به فرم گلابی می باشد .

انتقال انرژی از ماده منفجره به محیط سنگی تابع کیفیت ماده منفجره و سنگ (ضریب امپدانس) و کیفیت خرج گذاری (ضریب جفت شدگی) است .

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در سه شنبه 27 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 1:51 توسط علیرضا رستگار| |

معرفی سیستم های خودکا ر ماشین رنده(Plow systems) در لایه های با ضخامت کم تا متوسط

 

استخراج زغال با استفاده از ماشین های رنده ( Plow ) ، یک روش اقتصادی جذاب برای جبهه کار بلند در لایه های نازک تا متوسط است ، بنابراین ماشین های رنده مزیت های زیادی نسبت به زغالبرها (Shearer ) دارند ازجمله :

- استخراج و بارگیری زیاد تا 1500 تن در ساعت در لایه های تا یک متر ضخامت ( برخی از انواع آنها تا ضخامت 0.6 متر نیز قادر به کار می باشند) .

- پروفیل کم و کوچک ماشین رنده ( Plow) نیاز به کندن سنگ مجاور برای رفع موانع ماشین ندارد ، بطوریکه رنده زیر طاق سپر (Shield ) باقی می ماند ، این یک فاکتور مهم در کاهش سنگ ، گرد و گبار ، فرسودگی تجهیزات و هزینه های آماده سازی زغال است .

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در سه شنبه 27 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 1:46 توسط علیرضا رستگار| |

انواع مته ها و معرفی دریفتر

الف) مته های مورد نیاز در سیستم حفاری چرخشی (Rotary)

.1. مته های تیغه ای :

این نوع مته ها از دو یا سه یا چهار تیغه تشکیل شده اند . که با فاصله 180 درجه ، 120 درجه و 90 درجه در کنار یکدیگر قرار گرفته اند . نوع دو تیغه ای آن را دم ماهی نیز می نامند . جنس تغه ها معمولاً از کربور تنگستن است و هرچه طول آنها کمتر باشد بازدهی مته بیشتر خواهد بود و به روی مته ها منافذی تعبیه شده که گل حفاری پس از عبور از این منافذ قطعات خرد شده ته چال یا چاه را به سطح منتقل و باعث تمیز شدن ته چاه می شود .

عمر مته های تیغه ای به دلیل کاربرد در سنگهای نرم معمولا بیش از 1000 فوت خواهد بود و مقدار بار روی مته برای سنگهای سخت بین 1000 تا 2000 پوند به ازای هر اینچ مته است .

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در سه شنبه 27 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 1:36 توسط علیرضا رستگار| |

Unraveling the Geologic Stratum of the Blogosphere

Rock Strata

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در سه شنبه 27 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 1:15 توسط علیرضا رستگار| |

The outermost part of the Earth's interior is made up of two layers: above is the lithosphere, comprising the crust and the rigid uppermost part of the mantle. Below the lithosphere lies the asthenosphere. Although solid, the asthenosphere has relatively low viscosity and shear strength and can flow like a liquid on geological time scale

 

The outermost part of the Earth's interior is made up of two layers: above is the lithosphere, comprising the crust and the rigid uppermost part of the mantle. Below the lithosphere lies the asthenosphere

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در سه شنبه 27 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 1:8 توسط علیرضا رستگار| |

زغال سنگ

این مطلب به وسیله شیدا تهیه و نوشته شده و توسط ناهيد بيگلری تصحيح گرديده است.

 

 

زغال سنگ از تغییرات بیولوژیکی ناشی از افزایش فشار و بالا رفتن دما بر روی گیاهان از روزگاران بسیار دور بوجود آمده است. کربن موجود در زغال ‌سنگ به صورت ترکیب‌های مختلف آلی از جمله اسیدهای کربوکسیلیک متراکم شده و به صورت ترکیبات آروماتیک با حلقه‌های ناجور (که علاوه بر کربن ، شامل هیدروژن ، اکسیژن ، نیتروژن و گوگرد نیز می‌باشند) در آمده است.

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در سه شنبه 27 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 1:0 توسط علیرضا رستگار| |

پودرهاي منبسط شونده

پودرهاي منبسط شونده همانند هر ماده مصنوعي ديگر داراي مزايا و معايبي مي باشند. بنابراين با كنترل و بهسازي روش توليد مي توان از معايب اين پودرها كاست و بر مزاياي آن افزود.بعضی از آنها عبارتند از:

فركت ، دكسپن ، كتراك ، استامايت

که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم ...

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در دو شنبه 26 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت 23:37 توسط علیرضا رستگار| |

صفحه قبل 1 ... 14 15 16 17 18 ... 31 صفحه بعد

کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
www.sharghi.net & www.kafkon.com & www.naztarin.com